Kupac

Nema proizvoda u korpi

Za više detalja o artiklima kliknite na sliku artikla.

Sinavid

Sinavid

800.00 RSD
Šifra proizvoda : Sinavid

Sinavid je nazalni sprej za sinuzit – akutnu i hronicnu upalu, infekciju sinusa i rinitis. Podstice ciscenje upalnog sekreta iz sinusa i nosne supljine.

Sastav

Morski krastavac (Ecballium elaterium), glycerolum, etil-alkohol, destilovana voda.

Delovanje

Osnovno aktivno sredstvo je morski (divlji) krastavac –Ecballium elaterium, koji se od davnih vremena koristi kao lekovito sredstvo za mnoge zdravstvene probleme. Izuzetno je efikasan kod upale sinusa i rinitisa. Podstice drenazu upalnog sekreta iz sinusa i nosne supljine. Koloidno srebro kao pomocno aktivno sredstvo u spreju ima svojstvo da ubija bakterije gljivice i viruse. Cajno drvo je najsnaznije prirodno antibakterisko i antimikoticko sredstvo. Glicerin vlazi i odrzava sluzokozu nosa.

Prilikom upotrebe moze se osetiti peckanje i nadrazaj za kijanje a kod osoba koje su drugim preparatima ostettile sluzokozu nosa moze bitti bolno. U prvim danima koriscenja moze doci do glavoboolje zbog koje nnijjee potrebno uzimati lekove. Ona treba da prodje kada odpocne cedjenje sekreta iz sinusa.

Nacin upotrebe:

• 1-2 puta uoprskati u svaku nozdrvu 3 – 4 puta dnevno.  Nakon 3 dana primene napraviti tri dana pauzu pa ponoviti po potrebi.
• Prilikom upotrebe ili odmah nakon uprskavanja, preporucuje se lezeci polozaj na ledja sa zabacenom glavom. Korenom jezika potisnuti zadnje nepce i onemoguciti na taj nacin slivanje sekreta u pluca i zdrelo.
• Ne gutati. Deca bi trebala koristiti sprej uz nadzor roditelja.
• Deca od 5-15 godina primenjuju pola doze.

Cuvanje

  • Cuvati na temperaturi do 25 %, van domasaja dece.

Napomena

- Nesme se prekoraciti dnevna doza.
- Iz higijenskih razloga svaka osoba treba da ima svoju bocicu.
- Sprej nije potrebno uzimati preventivno vec samo u slucaju upale sinusa i rinitisa.

Upozorenje

Proizvod ne treba da uzimaju deca mladja od 5 godina i trudnice.

Pakovanje

Plasticna boca sa 10 ml rastvora i nazalnom pumpicom.

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com