Kupac

Nema proizvoda u korpi

Gubitak kose

Gubitak od šezdeset do stotinu dlaka dnevno smatra se normalnim i individualan je. Imajući u vidu da na našoj glavi ima oko 100.000 dlaka, dnevno opadanje kose prolazi neopaženo. Sve što je preko tog broja smatra se pojačanim opadanjem kose i ukazuje na problem koji treba rešiti. Folikul naše dlake se stalno obnavlja i ima brojne funkcije. Najvažnije su protekcija i senzacija.

Medicinski naziv za opadanje kose je alopecija. Androgenetska alopecija je najčešći tip ćelavosti, koji pogađa trećinu muškaraca i žena na planeti.

Trajno opadanje kose Muški tip ćelavosti (androgenetska alopecija) može početi već u ranim 20-im godinama u vidu visokih zalizaka, a koji se vremenom povećavaju. Konačan ishod može biti delimična ili potpuna ćelavost. Genetika je odlučujući faktor koji određuje da li će, u kom dobu, kojim intenzitetom i u kom obliku javiti ćelavost.

Ženski tip ćelavosti (androgenetska alopecija) je specifičan po tome što u najvećem broju slučajeva dolazi do proređivanja kose na temenu, čelu ili sa bočnih strana. Smatra se da je kod žena alopecija daleko ređe stanje, ali statistike pokazuju suprotno. Naime, oko 2/3 žena će se suočiti sa gubitkom kose pre ili kasnije u životu. Potpuna ćelavost se vrlo retko razvija, ali je, ipak, zastupljena.

Ćelavost kao posledica oštećenja folikula dlake se javlja kada, usled upale ili nastanka ožiljaka, dođe do trajnog oštećenja folikula dlake. Takva dlaka je zauvek izgubljena. Tretmani kose jakim hemikalijama mogu dovesti do trajnog oštećenja korena dlake i u ostalim regijama.

Privremeni gubitak kose

Opadanje kose u pečatima (alopecia areata) se manifestuje u opadanju kose u
malim krugovima (pečatima). Obično se javlja nekoliko ovakvih pečata na temenu, ali se može proširiti i na druge delove tela. Kosa ponovo izraste, ali se kasnije tokom života ponovo može javiti opadanje kose u pečatima. Ravnomerno opadanje. Iznenada dolazi do opadanja kose po celoj površini glave, a primećuje se u vidu veće količine dlaka koje ostaju na četki posle češljanja ili u slivniku posle pranja kose, nego uobičajeno. Ovaj tip opadanja se javlja kad dođe do poremećaja u normalnom ciklusu rasta kose (emocionalni šokovi, fizički stres, nagle promene telesne težine, smrt bliskih osoba, posle operacija i teških bolesti, nedostatka određenih hranljivih materija). Uz odgovarajuću negu, nekoliko meseci posle korigovanja onoga što je dovelo do opadanja kose dolazi do ponovnog rasta kose.

Hormonalne promene. Kosa opada usled trudnoće, porođaja (uglavnom 3 meseca posle porođaja), prekidanje kontraceptivnih pilula, početak menopauze, pojačana aktivnost štitne žlezde. Kada je pojačano stvaranje testosterona u organizmu dolazi do stanjivanja kose po celoj površini glave.

U 85% slučajeva, androgenetska alopecija je ona koja zabrinjava muškarce i žene kada vide veći broj dlaka u kadi posle kupanja. Androgenetska alopecija je nasledna. Androgenetska alopecija nije bolest. Kao takva, ona se ne može izlečiti odjedanput, već se mora lečiti konstantno. Mi imamo rešenje za Vaš problem.

Od davnina, najpoznatiji lekovi za androgenetsku alopeciju, odnosno opadanje kose, bile su kapi od koprive, ulje od lavande i beli luk koji je odstajao u rakiji sa što većim procentom alkohola. Čuveni sprski farmaceut mr ph. Čedomir Mitić je, davne 1961. godine, patentirao jedinstven proizvod u kom je spojio sve proverene preparate u borbi protiv opadanja kose, a kasnije i naučno dokazane. Kreirao je,
do dana današnjeg, jedinstveni allin šampon koji sprečava pojavu peruti, svraba i opadanja kose. On je, koristeći alkoholni ekstrakt belog luka, korena koprive, lista koprive i lavande, stvorio najpoznatiji  lek protiv opadanje kose sa ovih prostora.

Stvorio je allin rešenja za kosu.

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com